Ondanks het koude winterweer houden we het op GetSmokin’ graag vrolijk en zonnig – vandaar dit artikel over reizen. In dit artikel lees je over verschillende bestemmingen en over de gewoonten en wetgeving ten opzichte van cannabis in deze plaatsen. We hopen je te inspireren om ons geliefde Nederland in deze koude tijd voor een paar dagen in te ruilen voor een bijzondere, nieuwe omgeving!

 

Barcelona, Spanje – Een levendige stad vol innovatief volk, geweldig eten en prachtige architectuur. Barcelona is een cultureel knooppunt, en de thuisbasis van één van de beste voetbalteams ter wereld. Bereid je voor om versteld te staan door Europa’s meest eigenzinnige kerken, waaronder de Sagrada Familia, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze kerk telt wel 18 spichtige torens. Neem een wandeling in de avontuurlijke, labyrintachtige gotische wijk, waar nog overblijfselen te zien zijn van het oude, Romeinse dorp. Of doe een gezellig uitje naar La Rambla, het sociale hart van Barcelona. Overige bezienswaardigheden zijn het Parc Güell en Casa Mila. De stad is een paradijs voor foodies en er is een bruisend nachtleven.

In 1939 versloeg het leger van Franco de Republikeinen en verbood hij de Catalaanse taal. Zijn  onderdrukking, die zelfs na zijn dood in stand bleef, faalde hier echter in en Barcelona werd een tweetalige stad. Er wordt zowel Spaans als Catalaans gesproken.

Het bezitten van cannabis is alleen legaal op privéterrein en op openbare plekken is het een administratieve overtreding. De verkoop en transport is illegaal. Kweken is legaal voor persoonlijk gebruik, hoewel het als overtreding gezien wordt wanneer dit in het openbaar gebeurt.

 

barcelona

 

Athene, Griekenland – Als één van de oudste steden ter wereld weet Athene zich toch als internationale, moderne stad van de 21e eeuw neer te zetten. De stad biedt veel interessante locaties om te bezichtigen. De Acropolis en het Pantheon liggen hoog op een rotsachtige, adembenemende klif. Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, het grootste museum in Griekenland, is gebouwd in een kenmerkende Neoklassieke stijl. Het Byzantijnse museum geeft niet alleen inzicht in het Byzantijnse tijdperk, maar toont ook een kunstcollectie van de civilisatie. Bezoek de oude marktplaats van Athene, Agora, en neem hiervandaan een heerlijke wandeling naar de Agora heuvel. Het museum voor Cycladische Kunst is zeker het bezoeken waard als je geïnteresseerd bent in de Cycladische, Cypriotische en Griekse kunst. De Kerk van de Heilige Apostelen wordt bewonderd vanwege zijn sierlijke, Koefische inscriptisch en parementen metselwerk.

De cultuur van Griekenland heeft zich sinds de Myceense beschaving ontwikkeld, mede door Byzantijnse en Romeinse invloeden. Over het algemeen zijn de Grieken trots op hun cultuur en zullen er gepassioneerd over spreken. Religie, tradities, taal, muziek, eten en wijn hebben een significante rol in deze cultuur.

In het oude Griekenland wordt cannabis voornamelijk gebruikt voor de productie van touw, zeil en textiel. De zaden van de plant worden gebruikt als drugs. Het is legaal om maximaal 0.5 gram voor persoonlijk gebruik te hebben. Het verkopen, transporteren en het kweken van cannabis is verboden.

 

Amsterdam, Nederland – Met ongeveer 300 festivals per jaar is Amsterdam de stad waar je elk seizoen kan feesten. Je kunt de stad verder ontdekken per fiets, de kanalen bewonderen en de beste musea bezoeken. Eén van de beroemde musea is het Rijksmuseum, waar een collectie van meer dan 5000 schilderijen, antiquiteiten en zeldzame kunst bewonderd kan worden. In het Anne Frank Museum kun je foto’s, historische documenten, authentieke objecten en film zien dat vertelt over wat er heeft plaatsgevonden. Het hooggeprezen Van Gogh Museum trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Overige bezienswaardigheden zijn de Westerkerk, het Rembrandt museum en het Koninklijk Paleis.

Amsterdam biedt een intrigerende diversiteit aan muziek, kunst, film, theater, fotografie, architectuur en dans. Zo kun je er genieten van prachtige muziekstukken in De Nationale Opera. Mensen die van theater houden zouden het jaarlijkse Holland Festival en de Stadsschouwburg kunnen bezoeken.

Cannabis kan in de hele stad in coffeeshops worden gekocht. De Nederlanders vinden het belangrijk dat het gebruik van deze drugs legaal blijft en houden zich dus aan de wet. Het bezitten van cannabis is legaal tot een maximum van 6 gram. Dit geldt zowel voor openbare plekken als in de coffeeshops. De verkoop is alleen in shops legaal. De transport is illegaal, maar wordt door de coffeeshops wel gedaan. Het wordt gedoogd om maximaal 5 planten zelf te kweken.

 

brussel

 

Brussel, België – Brussel – voor velen een droomlocatie – is gezegend met levendige en hectische voedselmarkten, een grote verscheidenheid aan parken, buitenluchtmusea en evenementen, en voor de moedigen onder ons zelfs griezelige locaties. In het hart van de stad ligt de Grote Markt. Dit gebouw heeft prachtige gevels, gedecoreerd met goud en sierlijk geslepen stenen. Eén van de meest bekende standbeelden is die van Manneke Pis, een grote toeristentrekker. De gotische kathedraal van Sint-Michiel heeft twee torens van 69 meter hoog en is rijkelijk versierd. Het Koninklijk Paleis, het meest belangrijke gebouw, wordt bewoond. Eromheen staan enkele culturele gebouwen. Andere bezienswaardigheden zijn het Atomium, de Noordruimte en het Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk

De Belgen houden erg van beeldende kunst en voorstellingen, en gaan vaak naar opera, theater, ballet en muzikale optredens. In de stad vind je dertig theaters en mag dus met recht het mekka van de podiumkunsten genoemd worden.

Uit de Global Drug Survey is gekomen dat 40% van de deelnemers weleens cannabis heeft gebruikt. De Belgen staan erg tolerant tegenover het gebruik van marihuana. Sinds 2003 is het legaal om tot 3 gram cannabis in je bezit te hebben. De verkoop en transport is niet toegestaan. Het kweken van maximaal 1 plant is legaal.

  1. Lekkerre timing voor een reisblog haha, spaced on the date?

Laat een Reactie achter