3 Interessante Documentaires over Wiet / Cannabis

Er zijn veel documentaires over wiet / cannabis, het beleid eromheen en over de medicinale werking ervan. We hebben hier de leukste en meest interessante docu’s over cannabis voor je op een rijtje gezet! 

 

1 : The Union – The business behind getting high

Deze documentaire richt zich op het drugsbeleid in Canada, maar geeft een erg breed beeld. Ze werpen licht op het telen, de wetgeving, de criminaliteit en natuurlijk de business; hoe wordt er geld verdient? De docu komt uit 2007 maar wij vinden ‘m nog steeds erg interessant. 


 

2 : Clearing the Smoke: The Science of Cannabis

Zoals de titel al doet vermoeden heeft deze documentaire een wetenschappelijk insteek; vanuit wetenschappelijk oogpunt wordt er gekeken naar de medicinale kant van cannabis. Er wordt redelijk kritisch gekeken en er worden veel verschillende personen geïnterviewd over dit onderwerp. Als je puur voor entertainment een docu wilt kijken is deze misschien wat droog voor je.


 

 

3 : Kings of Cannabis

Deze (korte) Vice-documentaire (uit de tijd dat Vice nog goed was) volgt Arjan Roskam: een bekende naam in de Amsterdamse Cannabis-wereld. Arjan reist de wereld over om de beste strains te vinden en komt hiervoor op gekke plekken (denk militaire checkpoints, enorme illegale growing fields, enzovoorts). Lekker kort en deze docu biedt een leuk inzicht in de wereld achter de shops.